Een thuishonk voor heel Amsterdam Zuid

In januari 2016 ging De Nieuwe Coenen van Start. Een initiatief vanuit Nabuurschap Harmoniebuurt, maar nadrukkelijk bestemd voor heel Amsterdam Zuid.

Kom eens langs, voor een kop koffie, de lunch of warm eten. Of voor een van de activiteiten die er steeds vaker georganiseerd worden.

Iedereen is welkom, elke werkdag staat de deur open voor wie ook maar zin heeft om mensen te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.

De Nieuwe Coenen is uitstekend rolstoeltoegankelijk.

Nieuwsbrief Nieuwe Coenen Nieuws februari 2017

Lekker eten in De Nieuwe Coenen

Let op! Reserveren is noodzakelijk, bij voorkeur 24 uur van tevoren:
bel 06 57 89 8370 of 020 3709355 of kom even langs.
Of ga naar www.denieuwecoenen.nl om online te reserveren.

Donderdag 16 februari

Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas
Lamsragout met gele rijst en sperziebonen
Chocolademousse

Dinsdag 21 februari

Gigantes plaki:
ovenschotel van Griekse gebakken limabonen, bleekselderij, wortel tomaat en feta
Komkommersalade
Citroenpudding

Donderdag 23 februari

Andijvie-stamppot
Lamsgehaktballen met cocos en geheime Indische kruiden
Vegetarisch: gebakken en gemarineerde tahoe
Bakbanaan met Javaanse palmsuiker

Let op! Reserveren is noodzakelijk, bij voorkeur 24 uur van tevoren:
bel 06 57 89 8370 of 020 3709355 of kom even langs.
Of ga naar www.denieuwecoenen.nl om online te reserveren.

De Nieuwe Coenen, hoe zit dat?

Wat is De Nieuwe Coenen?
De Nieuwe Coenen is een multifunctioneel, buurtgericht centrum in gebouw De Coenen aan de J.M. Coenenstraat 4. Een plek waar van alles georganiseerd wordt. Door buurtgenoten en voor de buurt. En bij 'buurt' mag u denken aan Amsterdam Zuid met een ruime marge naar Oost en West. Dat ligt ook voor de hand, met partners als Stadsdorp Zuid en Vondeldorp en goede contacten in de Rivierenbuurt.

Wie zit erachter?
Drijvende krachten achter het project zijn enkele actieve deelnemers in Nabuurschap Harmoniebuurt, die als initiatiefgroep aan tafel hebben gezeten met een steeds enthousiastere huisbaas ACW Samenwerking en vervolgens Stichting De Nieuwe Coenen oprichtten. Die stichting exploiteert de ruimte met de inkomsten van de verschillende organisaties die er activiteiten gaan organiseren. Een en ander aangevuld met eigen inkomsten, bijvoorbeeld uit de keuken en via fondsenwerving. Plus een welkome startsubsidie van Stadsdeel Zuid.

Het bestuur van de stichting (opgericht op 30 november 2015) ziet er als volgt uit:
Annelies van Mansfeld, voorzitter
Erna van Laar, secretaris
Martin van den Akker, penningmeester
Mw. Hans Dresden, lid en belast met de werving en coördinatie van vrijwilligers
Marga van Gelderen, lid en belast met de fondsenwerving

Huren bij De Nieuwe Coenen

Een van de pijlers onder het bestaan van De Nieuwe Coenen is de verhuur van de ruimten.

De Nieuwe Coenen is een uitgelezen plek voor vergaderingen, cursussen, presentaties en clubavonden. Er zijn moderne audio- en videohulpmiddelen en er zijn tal van configuraties mogelijk.
Tegelijk is het een ideale ruimte voor die verjaardagen of jubilea die niet in uw huiskamer passen en daarbij kan ook gezorgd worden voor catering vanuit de goed geoutilleerde keuken.

Voor meer informatie over de verhuurmogelijkheden: mail naar verhuurdnc@ziggo.nl.
Voor een incidentele aanvraag kunt u terecht bij www.buurtruimteverhuur.nl

Hoe ziet het er daar uit?

Veel mensen kennen de ruimte al, uit de tijd dat het restaurant nog functioneerde en er tal van andere activiteiten plaatshadden. Het is de rechterkant van de benedenverdieping van een voormalige school. Er zijn twee flinke ruimten met daartussen een open keuken. Die indeling blijft in grote trekken intact, hoewel het geheel er na een grote schilderbeurt wel een stuk frisser uit is gaan zien.

Wat gaat er gebeuren?
Met zijn twee door een vouwwand goed te scheiden ruimten leent het geheel zich prima voor vergaderingen, bijeenkomsten, cursussen of een receptie. Maar het ligt natuurlijk voor de hand dat de keuken daar een voorname rol bij gaat spelen. Voor de catering bij de bijeenkomsten en vergaderingen om te beginnen. Maar zeker ook om op gezette tijden de buurtgenoten aan tafel te noden voor een goede, betaalbare maaltijd in plezierig gezelschap. Wat er precies gaat gebeuren, daarvan hopen we u regelmatig op de hoogte te houden.

Altijd behoefte aan vrijwilligers

Voorbereidingen voor een foto-expositie

Dat er uit De Nieuwe Coenen iets moois aan het ontstaan is, dat staat vast.
Wat ook vast staat: dat we het niet kunnen zonder een vaste ploeg gemotiveerde vrijwilligers die hun hoofd en/of handen willen inzetten voor een prachtig project dat ‘de buurt’ weer een stuk vrolijker gaan maken voor iedereen. De eerste ploeg enthousiaste vrijwilligers heeft zich al gemeld, waarmee al heel veel ervaring en vaardigheden aanwezig is. Maar er is altijd behoefte aan nieuwe enthousiastelingen. Mensen die een of twee dagdelen aan dit fantastische project ter beschikking willen stellen. Met de ervaring van de huidige vrijwilligers dat je daar heel veel energie voor terugkrijgt.
We hopen dat die mensen zich snel gaan melden bij Mw. Hans Dresden, tel. 020 22 32 118 of per mail mw.hans.dresden@gmail.com